Vieux Paris
Frans restaurant

Over ons

Brasserie Vieux Paris is een bourgondisch restaurant in het centrum van Arnhem. De ‘Brasserie’ bevindt zich in het pand waar voormalig Bistro Piaf gevestigd was. 

Bij Vieux Paris wordt op de ouderwetse Franse manier gekookt met pure ingrediënten zonder opsmuk en tierlantijntjes. De brasserie op het Velperplein heeft 70 stoelen.  Het interieur is sfeervol, donker en op en top Frans! Je kunt heerlijk dineren aan een van de knusse tafeltjes in de zaak of gezellig eten aan de bar. 

U kunt hier heerlijk genieten van een 3-gangen keuzemenu. Het menu kent echte Franse klassiekers zoals slakjes in kruidenboter, kort geschroeide tonijn en crème brûlée.

Wekelijks wordt de kaart opnieuw samengesteld met klassiekers en wisselende Franse lekkernijen. 

Voor Piet is het runnen van de Brasserie op 67 jarige leeftijd pure passie.

Piet, Theo en team heten je van harte welkom  van woensdag t/m zondag vanaf 17.00 uur  

 

Geschiedenis: 

Piet van Lieshout is francofiel in hart en nieren. Al heel zijn leven komt hij graag in Parijs en geniet hij van de Franse sfeer, het straatleven en de eetcultuur. 

In 1999 begon hij daarom naast zijn niet-horecabedrijf, zijn eerste eigen restaurant Bistro Piaf. Hierna volgde de chiquere variant Piaf le Restaurant en het eetcafé Piaf le Café (later eetcafé 'Bij Oma'). In 2007 is hij helemaal met de horeca gestopt, omdat zijn reguliere bedrijf alle energie en tijd opslokte.

Maar…. 

“C’est la voix du sang, c’est plus fort que moi” - 

“Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…” ; 

Nu, bijna tien jaar later, is hij gestopt met zijn reguliere werkzaamheden en begint hij een nieuw avontuur! In 2017 is Bistro Piaf weer terug gekocht en getransformeerd tot Vieux Paris